Tartalom
Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     

Támogatóink, együttműködő partnereink:

EBES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT  

 EBESI KULTURÁLIS KFT

 

 HAJDÚ- BIHAR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

     
ESBE FACEBOOK

     

ADÓ 1 %

18998021-1-09

Támogassa ön is adója 1%-ával

Az Ebesi Sportbarátok Közhasznú Egyesületet.

(Nyilatkozat letöltése)

Köszönjük!

     
Heti edzésnaptár

HÉTFŐ:

17.00.     KARATE       (MŰVELŐDÉSI HÁZ)

17.00.     ATLÉTIKA        (SPORTHÁZ-SPORTPÁLYA)

17.30.     ÖKÖLVÍVÁS  (SPORTHÁZ)

KEDD:

18.00.     NŐI TORNA      (ISKOLA)

17.00      LABDARÚGÁS ( S. PÁLYA)

SZERDA:

17.30.     ÖKÖLVÍVÁS         (SPORTHÁZ)

17.30.     KARATE              (MŰVELŐDÉSI HÁZ)

17.00      ATLÉTIKA     (SPORTHÁZ- SPORTPÁLYA)

CSÜTÖRTÖK:

18.00.     NŐI TORNA     (MŰVELŐDÉSI HÁZ)

17.00.     LABDARÚGÁS      (S:PÁLYA)

PÉNTEK:

17.00      ATLÉTIKA     (SPORTHÁZ- SPORTPÁLYA)

17.00     ASZTALITENISZ     (SPORTHÁZ- TEREM)

 

 

     
Hírek
Hírek : küzdősport

küzdősport

V. KARATE MARATON


V. KARATE MARATON

 

OSU! (Az OSU türelmet, tiszteletet és megbecsülést jelent. Amikor belépünk az edzőterembe /Dojo/ meghajolunk és Osu-val köszönünk. Ezzel jelezzük, hogy tiszteljük a Dojo-t és azt az időt, amit benne töltünk. A tiszteletnek ez az érzése maga az OSU!)

Egy elképesztő eseményen vagyunk túl, melyet az ötletgazda és egyben házigazda, Szappanos Zoltán Senpainak köszönhetünk mi, ebesi karatékák immár 3. alkalommal.

2016. március 26-án rendezték meg a szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban az V. Karate Maratont, az Összetartás Ünnepét. Ebesről nyolcan vettünk részt; hét fő a Shiroken (Fehér Ököl) Harcművészeti stílust, Kása Sándor Sempai pedig a Shotokan irányzatot képviselte.

Akik a teljes Maraton teljesítésére vállalkoztak, azoknak összesen 10 szakaszt, azaz 30.000 technikát kellett kivitelezni 10 óra alatt. Ha valaki nem érezte magát elég edzettnek, az választhatta a Félmaraton 18.000 technikáját, valamint a gyerekek a Minimaraton 9000 technikájának teljesítését tűzhették ki célul.

Mivel már többszörös résztvevői voltunk a rendezvénynek, rutinosként érkeztünk a helyszínre. A szervezés és a rendezés professzionális volt. Minden zökkenőmentesen zajlott annak ellenére, hogy több, mint ötszázan neveztek be erre az eseményre. Mindenre gondoltak a rendezők. A karatekák el voltak látva mindenféle itallal, csokikkal, gyümölcsökkel, süteményekkel, hogy a szünetekben pótolhassák a folyadékot és az energiát.

A Maraton közös meditációval kezdődött. Az első etap tulajdonképpen bemelegítésre szolgált és gond nélkül lehetett teljesíteni. Ez a szakasz számunkra jelentős volt és büszkén teljesítettük, hiszen mesterünket kérte fel a szervező a résztvevőkkel szemben felállított emelvényen történő végrehajtásra, azon az emelvényen, ahol az erre felkért mesterek mutathattak példát a többiek számára. Az erőpróba második felében már nagy szerepet játszott a kitartás, az erőnlét és a sokszor hangsúlyozott monotonitás tűrés. Sorban jöttek olyan előzőleg elképzelhetetlennek tartott sérülések és fájdalmak, amelyek megnehezítették a Maraton hátralévő részének teljesítését. Ezeken a „holtpontokon” egymás biztatásával, támogatásával lehetett csak túljutni. Aki még nem érezte, nem tudhatja, milyen az, amikor egy ilyen erőpróbán az utolsó tartalék energiák mozgósításához elhangzó „Shiroken” kiáltásra mind az ötszáz karatéka hatalmas, falakat rengető kiai-ja a válasz, ezzel is erőt adva egymásnak és bizonyítva a stílusokon túllépő összetartást.

Szappanos Senpai megtisztelte mesterünket azzal, hogy a kilencedik szakaszban is ő mehetett fel a színpadra velünk, azaz néhány tanítványával. Leírhatatlan érzés emelvényről nézni több mint 500 eltökélt sportolót, akik egyszerre mozognak a dob ütemére. Ez egy rendhagyó része volt a Karate Maratonnak, ugyanis két olyan karatés társunkról emlékeztünk meg, akik tavaly még részt vettek ezen az Ünnepen, ma már azonban nincsenek köztünk. Sötétben ütöttük és rúgtuk a technikákat, csak az emlékezés mécsesei világítottak. Gyönyörű volt.

Kaszás Lajos Sensei, Kása Sándor Sempai, Kovács József Sempai, Szőke Imre és Szőke Dávid sárga öves karatékák teljesítették a 10 etapos kihívást, ezzel legyőzve önmagukat. Torma Valéria 9 kyus, Makai Botond 10 kyus karatésok a Félmaratont vállalták és teljesítették, míg a legnagyobb büszkeségünk a legkisebb harcosunk, - Makai Csanád kezdő karatéka – aki magasabb öveseket meghazudtoló teljesítményt produkált az utolsó három etapban. Kitartásával, fegyelmezettségével, példaértékű ütéseivel, védéseivel és magas rúgásaival híres és elismert mesterek dicséretét is kiérdemelte.

A nehézségek ellenére egy nagyszerű hangulatban lezajló rendezvényen vettünk részt, és azt hiszem a többiek nevében is kijelenthetem, hogy nagyon jól éreztük magunkat.

Jövőre is lesz Karate Maraton, mi ott leszünk!

 

Torma Valéria

 ESBE karate szakosztály

     
ESBE SPORTFEJLESZTÉSI PROGRAM 2021-2022
     
Hét képe

Ebes Megyei Diákolimpia győztes Sakk Csapata 2016.

     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Linkek
     
óra
     
Szakosztályok
     

Tartalom


Blogom olvasóit keresi, gyere, Bosch múzeumi élmény is van - Linkinlady    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Minden egyben a SKAM sorozatokról - friss hírek, folyamatosan bõvülõ MAGYAR FELIRATOS tartalom - SKAM SKAM FRANCE WTFOCK    *****    Vasárnapi Regény Kvíz, gyere és válaszolj ;) - Linkinlady    *****    Tiktok,Blog,Hobby - Linkinlady Gyere és olvass    *****    Blogom új olvasóit várja    *****    FPS, TPS, indie és story játékok! Nézõi játékok! Értékes nyeremények! Nézd a streamet és csatlakozz DC közösségemhez! :)    *****    Silver Lovaspark - Legyen neked is saját lovad! Gyere és csatlakozz a G-portál legújabb lóneveldéjéhez! :)    *****    rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu    *****    Xtina Hungary - Magyarország elsõ számú Christina Aguilera rajongói oldala. KATT!    *****    Blogom új olvasóit várja - Éjszakai Virág Minden ami hobby    *****    Születési horoszkóp, párkapcsolati elemzés, biotérkép, fogamzási és gyermek horoszkóp Február 28 ig. 50% kedvezménnyel!    *****    FARKASMETAL--LAKATOS MUNKA-HAIDEKKER HÁLÓ - FARKASMETAL- HULLÁMRÁCS KAPU,KERÍTÉS-FARKASMETAL-LAKATOS MUNKA    *****    Sok olvasmánnyal,szoftverekkel,horoszkóp megrendelési lehetõségekkel vár a CSILLAGJÖVÕ ASZTROLÓGIA PORTÁL,csak kattints!    *****    CRIMECASESNIGHT - bûntényekkel foglalkozó oldal - CRIMECASESNIGHT    *****    --farkasmetal---Lakatos munka-haidekker kerítés---farkasmetal---haidekker kapu----farkasmetal----Lakatos munka-haidekker    *****    Minden egyben a SKAM sorozatokról - friss hírek, folyamatosan bõvülõ MAGYAR FELIRATOS tartalom - SKAM SKAM FRANCE WTFOCK    *****    Egy horoszkóp elemzés sok rendkívül fontos információt tartalmaz, ezért fontos, hogy megrendeld. Tedd meg minél elõbb!!!    *****    A horoszkóp fontos jelzõrendszer,amit vétek nem használni.Rendeld meg Te is,tudd meg a lehetõségeid a következõ 3 évben!    *****    and i know now that this world will never be enough for me